Voetbal: Uitslag Nederland - Armenië

Het Nederlands elftal speelde vanavond in Eindhoven tegen Armenië. De wedstrijd eindigde in een makkelijke 2-0 overwinning voor Oranje.

Nederland kwam net als tegen Roemenië goed uit de startblokken. In de derde minuut kopte Cocu uit een corner in en de bal kwam in de kluts terecht bij Castelen. Die twijfelde niet en schoot de bal van dichtbij in. Met de voorsprong op zak kon Nederland wel domineren, maar weinig nieuwe kansen creëren.

Uit een terugketsend schot van Castelen kreeg Van Bommel wel een goed kans, maar hij had net iets teveel tijd nodig waardoor een Armeense verdediger ertussen kon komen. In de 34ste minuut geeft Van Bommel een sublieme pass op Van Nistelrooy die de keeper omspeelt en vanuit een moeilijke hoek de 2-0 binnen tikt.

In de tweede helft sudderde in het begin de wedstrijd een beetje door. Met het inbrengen van Van der Vaart en Babel werden door Van Basten wat extra aanvallende impulsen in het spel gebracht. De vermoeide Armeniërs kregen meer moeite de spelers kort te dekken en dat leverde enkele kansen op.

Uit een corner kreeg Mathijsen een kopkans en Kuijt kreeg uit een ketsende bal een kans. Uit nog een corner schoot Van Bronckhorst een afvallende vernietigend hard op de lat. Tien minuten voor tijd bracht Van Basten Jan Vennegoor of Hesselink nog in. Hoewel er nog wel wat kansjes volgden, bleef het uiteindelijk 2-0.

Nederland - Armenië (2-0)