Voetbal: Castelen vervangt Robben

Icoon Sport nieuwsBondscoach Marco van Basten begint waarschijnlijk morgen in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Armenië met vrijwel dezelfde basisopstelling als zaterdag tegen Roemenië. De enige wijziging is Feyenoorder Romeo Castelen, die de plaats inneemt van de geblesseerd uitgevallen Arjen Robben.

Invaller en doelpuntenmaker Ryan Babel (Ajax) zal weer op de reservebank moeten plaatsnemen. Ondanks dat tegenstander Armenië met twee spitsen speelt houdt Van Basten vast aan een systeem met vier verdedigers en drie controlerende middenvelders. Dit betekent dat ook Ajax-middenvelder Rafael van der Vaart op de bank begint. Castelen zal vermoedelijk op de rechterflank starten, zijn ploeggenoot Dirk Kuyt verhuist naar links.

"Ik denk dat deze ploeg ook aanvallend kan spelen. Lukt dat niet, dan kan ik alsnog ingrijpen. Daarbij heb ik met Vennegoor of Hesselink nog een spits die indien nodig iets kan forceren", stelt Van Basten. Verdediger Joris Mathijsen (AZ) is inzetbaar. Hij trainde gisteren en vandaag apart wegens een lichte blessure.

De wedstrijd in het Philips Stadion in Eindhoven begint om 20.30 uur, en wordt uitgezonden door tv-zender SBS6.

Vermoedelijke opstelling Nederland:
Van der Sar;
Kromkamp, Mathijsen, Boulahrouz en Van Bronckhorst;
Van Bommel, Landzaat en Cocu;
Castelen, Van Nistelrooij en Kuijt.