Echtgenoot comapatiënte wil lijkschouwing

Icoon Buitenlands nieuwsDe man van comapatiënte Terri Schiavo hoopt dat er na haar dood een lijkschouwing zal plaatsvinden. Hiermee wil hij aantonen hoe ernstig het opgelopen hersenletsel was. Ook moet er volgens hem voorkomen worden dat geruchten de kop opsteken dat de crematie wordt aangewend om zaken te verbergen.

"We dachten dat het niet gepast was over lijkschouwing te praten voor mevrouw Schiavo's dood. Maar omdat er dingen worden gezegd door personen die tegen het uitvoeren van haar wil zijn en dat er een motief achter de crematie zit, hebben we het gevoel dat we deze verklaring vandaag hebben moeten doen uitgaan", zo zei Michael Schiavo's advocaat George Felos.

Over het lot van Terri Schiavo zijn al talloze rechtszaken geweest. De vrouw, die al sinds 1990 in coma ligt, krijgt sinds achttien maart geen sondevoeding meer. Haar ouders hebben diverse malen een rechtszaak aangespannen om dit besluit aan te vechten, tot aan het hooggerechtshof toe. Ook de politieke top in de vorm van President Bush bemoeide zich zelfs met het lot van de comapatiënte.