Ex-drummer Crowded House dood gevonden

Icoon Muziek nieuwsPaul Hester, voormalig drummer van de Australische bands Crowded House en Split Enz, is zaterdag dood aangetroffen in een park in het Australische Brighton. De in Australië populaire Hester (46) zou zelfmoord hebben gepleegd. Onbevestigde berichten melden dat hij zichzelf heeft verhangen aan een boom.

Hester richtte samen met zanger Neil Finn in 1985 Crowded House op. De band scoorde wereldhits met onder meer 'Better Be Home Soon', 'Don't Dream It's Over', en 'Weather with You'. Voor 1985 speelde het tweetal al samen in Split Enz, de band van Neil Finns oudere broer Tim. In 1994 verliet Hester Crowded House, twee jaar voordat de band ermee ophield. De laatste jaren presenteerde hij muziekprogramma's op twee Australische tv-zenders.

De gebroeders Finn reageerden geschokt op het nieuws van het overlijden van Hester. Een optreden in Londen werd afgeblazen, zodat ze in allerijl terug konden vliegen naar Melbourne. Hester laat een vriendin en twee dochters van respectievelijk acht en tien jaar oud achter.

Crowded House
Crowded House met Paul Hester (midden)