Weer brandstichting islamitische school Uden

Icoon Binnenlands nieuws De islamitische basisschool Bedir in Uden is zondagavond waarschijnlijk opnieuw het slachtoffer geworden van brandstichting. In november legde een grote brand de school volledig in de as. De brand van zondag, in het nieuwe gebouw, richtte aanzienlijk minder schade aan. Dat heeft de politie gemeld.

De brand in november was één van de ernstigste incidenten die volgden op de moord op Theo van Gogh. Het gebouw ging destijds volledig verloren. De school ging wel gewoon door met lesgeven, in een leegstaand gebouw aan de Aldetienstraat.

Daar is zondag dus opnieuw brand uitgebroken in één van de lokalen. De politie gaat uit van brandstichting, aangezien er door één van de ramen iets naar binnen was gegooid. Over de daders is nog niets bekend.

Update 28 maart 11.25 uur
Inmiddels is bekend geworden dat de politie een fles in de school heeft aangetroffen, die waarschijnlijk naar binnen is gegooid. De vermoedens dat het om brandstichting gaat, zijn hierdoor versterkt. De school en een moskee worden voorlopig permanent bewaakt door de politie, en een aantal islamitische gebouwen in de omgeving wordt extra gecontroleerd.

Het is inmiddels ook duidelijk dat de schade die de brand aanrichtte, deze keer erg meeviel. Volgens een woordvoerder is er een brandvlek ontstaan, en zijn er twee stoelen volledig afgebrand. De leerlingen zullen dan ook dinsdag gewoon terug kunnen naar hun school.