Voetbal: Uitslag Roemenië - Nederland

In Boekarest speelde Nederland vanavond tegen Roemenië in de kwalificatie voor het WK van 2006. Nederland wist de wedstrijd met 0-2 te winnen.

De wedstrijd begon goed voor het Nederlands elftal. Robben versiert in de eerste minuut een corner en Phillip Cocu kan daaruit de 0-1 binnenkoppen. Daarna is het spel van Nederland echter moeizaam, vooral door de fel jagende Roemenen. Na 10 minuten kopt de Roemeen Moldovan goed in, maar Van der Sar weet te redden. Halverwege de eerste helft moet Robben al geblesseerd uitvallen. Babel komt voor hem in de ploeg en maakt zijn debuut voor het Nederlands elftal.

In de tweede helft weet Roemenië het Nederlands elftal vaker vast te zetten, maar echte kansen vloeien er niet uit voort. Als er kansen waren, was dat uit buitenspel. Af en toe weet het Nederlands elftal echter wel kansen te creëren. Van Basten toont zich weinig te hebben aangetrokken van de kritiek en laat Maduro debuteren als invaller voor Van Bommel. Nederland krijgt steeds meer ruimte in de aanval. Kromkamp weet een mooie aanval op te zetten en via Landzaat en Van Nistelrooy kan uiteindelijk Babel de 0-2 binnenschieten.

Roemenië - Nederland (0-2)