Botanicus gered door mobiele telefoon

John Gillatt, een Britse plantenkundige, vond mobiele telefoons ondingen van de moderne maatschappij. Waarom zou je immers overal en altijd bereikbaar zijn. Toch heeft een mobiele telefoon zijn leven gered zo meldde de Britse krant The Independent afgelopen vrijdag. Dankzij zijn GSM kon hij worden gered uit de Maleisische jungle waarin hij verdwaald was.

De 55-jarige botanicus deed onderzoek in een oerwoud van Maleisië. Toen hij alleen op pad ging in de jungle raakte hij al snel het spoor bijster. In wanhopige toestand belde hij zijn vrouw in het bijna 10.000 kilometer ver weg gelegen Engeland. Vijf dagen lang hadden de twee contact. Met de door hem gegeven aanwijzingen konden de reddingsploegen naar zijn verblijfplaats worden geloodst.

Aan de reddingsactie werd door zeventig mensen deelgenomen. Na vijf dagen werd hij door zijn redders aangetroffen in een verzwakte toestand maar ongedeerd. Hij bevond zich zo'n tien kilometer van zijn startpunt. Door planten te eten kon hij zichzelf in leven houden.