54% jongeren gelooft in leven na de dood

Icoon Algemeen nieuws 54 procent van de Nederlanders in de leeftijdscategorie van vijftien tot veertig jaar gelooft dat er leven is na de dood. Bijna zes op de tien geloof in de wederopstanding van Jezus. Dat blijkt uit een onderzoek gehouden door Motivaction voor het televisieprogramma IKON Live.

Voor het onderdoek werden 978 Nederlanders ondervraagd, waaronder ook 341 'nieuwe' Nederlanders (Turken, Marokkanen, Surinamers en Antillianen). Zeven op de tien allochtonen gelooft dat het leven na de dood bestaat.

56 procent van de autochtone Nederlanders zegt de betekenis van Pasen te weten. Ruim de helft wist ook daadwerkelijk de betekenis te benoemen, namelijk de wederopstanding van Jezus. Ruim een kwart dacht dat Jezus werd gekruisigd met Pasen.

Vier op de tien jongeren zegt Pasen niet als een religieus feest te vieren. Veertien procent slechts gaat naar de kerk om inhoudelijk stil te staan bij de religieuze gebeurtenis. Twee procent zegt gewoon lekker te gaan shoppen op een meubelboulevard.