Reinout Oerlemans naar de TROS

Reinout OerlemansPresentator en televisiemaker Reinout Oerlemans stapt per 1 september 2005 over naar de TROS. Oerlemans tekent vandaag een overeenkomst die hem drie jaar als presentator en programmamaker aan de TROS verbindt. Over de invulling van programma's voeren beide partijen binnenkort nader overleg. De 33-jarige Oerlemans gaat in ieder geval een talkshow presenteren.

De overstap is opvallend, omdat presentator Ivo Niehe onlangs bekend maakte over te stappen naar het nieuwe televisiestation van John de Mol. Oerlemans maakt nu een programma op RTL 4 dat erg lijkt op de TV Show die Niehe nu nog voor de TROS maakt.

Julius Minnaar, directeur Media en Financiën van de TROS, is blij met de komst van Oerlemans. "Reinout is een jonge en ervaren presentator én natuurlijk een goede televisiemaker. De komst van Reinout is een goede stap met het oog op de toekomst van de TROS. We verheugen ons zeer op de samenwerking".

Reinout Oerlemans: "Ik kijk met erg veel plezier en waardering terug op mijn tijd bij RTL4 en heb hoge verwachtingen van de nieuwe mogelijkheden die zich bij de TROS voor mij aandienen, als presentator en als producent".