Website PSV nu ook in het Chinees

Vleermuis had ons via de nieuws-submit te melden:

De website van PSV is vanaf nu ook in het Chinees te bekijken. De nieuwe internetpagina is gisteren door Guus Hiddink officieel gelanceerd op een druk bezochte persbijeenkomst in Peking. Hierbij was ook de Nederlandse ambassadeur Karel van Oosterom aanwezig.

In zijn toespraak zei de ambassadeur dat hij heel blij is met het mediaproject van PSV. "Misschien breekt er een talent uit China door bij PSV, op dezelfde manier zoals de populaire Chinese basketballer Yao Ming succesvol is op het hoogste niveau in de VS. Ik hoop daarom dat deze samenwerking fantastisch wordt", aldus de ambassadeur in zijn speech.

"Het is belangrijk dat we nu een brug slaan en elkaar gevonden hebben", zei trainer Hiddink. "Het Chinese voetbal kan een toekomstige grootmacht in de wereld zijn. PSV hoopt dat deze samenwerking ook op het gebied van jeugd slaagt, misschien kunnen we één of twee talenten naar Eindhoven halen en hen beter maken. Dat is goed voor henzelf én voor het nationale elftal van China. Onze Koreaanse spelers Park en Lee zijn daar uitstekende voorbeelden van. Ik hoop dat deze site een groot succes wordt", aldus Hiddink in Peking.