Levende dieren afschieten met muisklik

Icoon opmerkelijk nieuws Vanachter je computer dieren laten afschieten in de vrije natuur. Dat is sinds kort mogelijk voor iedereen die maar wilt betalen. Via een Amerikaanse internetsite kan er nu online gejaagd worden, waarvoor klanten 150 dollar per uur moeten betalen. Er zijn inmiddels honderden klanten.

Het principe van de site is vrij eenvoudig. De online jager bedient zelf het geweer. Met behulp van een webcam kan het jachtterein worden afgescand. Zodra de gewenste prooi in het vizier ligt, hoeft er enkel met de muis worden geklikt om het geweer af te vuren. Wanneer het dier niet gelijk dood is, dan zal de eigenaar van de bizarre site, John Lockwood, het dier zelf uit zijn lijden verlossen.

Met name veel Engelsen zijn klant, sinds in hun land het traditionele vossen jagen werd verboden. Klanten betalen maandelijks 15 dollar abonnementsgeld. Een uur daadwerkelijk jagen kost 150 dollar. Hoewel er al veel betalende klanten zijn, reageren zelfs jachtorganisaties verbijsterd op Lockwoods initiatief. Ook hebben diverse staten in Amerika plannen om het online jagen te verbieden.

De eerste dieren zijn inmiddels al neergeknald. Tegenover The Sunday Telegraph vertelt Howard Giles trots hoe hij een zwijn afmaakte. "Ik was er erg nerveus over. Ik zat te wachten in mijn kantoortje thuis. Na ongeveer een uur zag ik mijn prooi uit de bosjes komen schuifelen." Vanaf zestig meter afstand plaatste hij een goedgemikt schot. Binnenkort krijgt Giles de geprepareerde kop van het zwijn thuisgestuurd, met plaquette en al.
_
Hier een demo (Windows Media Player).