Hogeschool InHolland onder vuur

1034247 en Yordeman hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het is slecht gesteld met de Hogeschool InHolland. Deze scholenreus met zeventien vestigingen en 41.000 leerlingen scoort slecht bij docenten en studenten. Dat blijkt uit een vertrouwelijk onderzoek van InHolland zelf en uit een enquête van de landelijke studentenvakbond.

In de enquête klagen studenten dat ze te weinig leren. Ook de docenten geven de grootste onderwijsinstelling van Nederland een zware onvoldoende. Met dure reclamecampagnes onder de slogan 'Want je wilt toch gewoon goed onderwijs' worden de studenten naar de school gelokt. De hogeschool lijkt alleen daar veel geld aan uit te geven, want aan onderwijs wordt nauwelijks wat uitgegeven. Dankzij nieuwe wetgeving beslist niet de overheid, maar de school zelf hoe de inkomsten worden besteed.

De studenten vinden de organisatie chaotisch. Daarnaast zeggen ze dat ze veel te weinig colleges hebben en dat tentamens niet op tijd nagekeken worden. Ook is er een slechte begeleiding. Sommige studenten hebben een advocaat in de arm genomen om een deel van het betaalde collegegeld terug te vorderen. InHolland doet de beschuldigingen af als kinderziektes.

De SP-fractie in de Tweede Kamer heeft nu staatssecretaris Mark Rutte van onderwijs op het matje geroepen. De partij wil dat hij ervoor gaat zorgen dat meer geld bij het onderwijs terecht komt en minder bij de bureaucratie.