Status Quo viert 40-jarig bestaan in Brabant

IcoonRockgroep Status Quo komt naar Nederland om hun 40-jarig bestaan te vieren. Concertorganisator Mojo maakte vandaag bekend dat de band op 12 november in de Molenheide in Schijndel zal staan. Tijdens het jubileumconcert zullen ook de rockgroepen Manfred Mann's Earth Band en Ten Years After acte de présence geven.

Status Quo heeft gedurende zijn bestaan 50 Britse hitsingles gehad. In Nederland stond de groep 23 keer in de top 40. De groep scoorde eind jaren 60 zijn eerste hits, zoals in 1968 het psychedelische 'Pictures of matchstick man'. In de jaren 70 veranderden ze van stijl en gingen pure rock spelen, waarvan 'Down down', 'Roll over lay down' en 'Rockin' all over the world' enige voorbeelden zijn. In de jaren 80 scoorden ze een wereldhit met het door de Nederlandse broers Bolland geschreven 'In the army now'. De groep kreeg in 2000 een speciale Edison award voor hun gehele oeuvre.

De band bestaat overigens heden ten dage uit de originele leden Francis Rossi (zang/gitaar), Rick Parfitt (gitaar) en toetsenist Andrew Bown (sinds 1976). Ze worden aangevuld met bassist John 'Rhino' Edwards en drummer Matt Letle. Twee andere leden die in de hoogtijdagen actief waren, Alan Lancaster en John Coughlan, verlieten de groep in de jaren 80.

De voorverkoop van het jublieumconcert van Status Quo mét Manfred Mann's Earth Band en Ten Years After begint zaterdag 19 maart. Overigens treedt Status Quo ook op 28 mei in Nederland op, als onderdeel van het popfestival 'De Drentse Daver Dagen' in Ruinerwold.


'Quo' in de jaren 70.

-
Talloze links naar Quo sites.