Marokkaans meisje (8) afgetuigd

Meki had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws In het Limburgse Venray is een meisje van acht jaar van Marokkaanse afkomst eind februari mishandeld en uitgescholden door drie jongeren met rechts-extremistische sympathieën. Dat kwam naar voren tijdens een uitzending van Premtime. Tevens werd ze door het drietal bedreigd met de dood indien ze het verder zou vertellen.

Het meisje, Sofia, is de dochter van de voorzitter van het Marokkaanse moskeebestuur, Hassan Najja. Uit een eerdere aflevering van Premtime werden spanningen tussen rechts-extremistische jongeren en de moskee getoond. De vader van Sofia wierp zich toen op als bruggenbouwer om de kloof tussen de jongeren en de moskeegangers te dichten.

Het aftuigen van het meisje bleek niet het enige incident van die dag. Zo werd een Marokkaans jochie mishandeld door jongeren toen hij van zijn basisschool naar huis ging. Presentator Prem Radhakishun sprak tijdens de aflevering met enkele jongeren. Eén van hen gaf aan er niet wakker van te liggen dat het meisje werd afgetuigd omdat ze buitenlands is.

De vader van Sofia wijt de spanningen in Venray deels aan het beleid van politici. Hij noemde onder andere minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie.

Venray staat bekend om haar spanningen. In januari haalde het 'Lonsdale Leo' het nieuws na het weigeren Prem Radhakishun een hand te geven. In november raakte een grote groep autochtonen en allochtonen met elkaar slaags. Eerder werd al een aanslag op de Marokkaanse moskee verijdeld.