Leraar rookt samen met leerlingen softdrugs

Rotterdam-Chello had ons via de nieuws-submit te melden:

Een leraar uit Fresno, Californië, is door de politie aangehouden op verdenking van het roken van marihuana in de klas en het aanzetten tot roken van marihuana van minderjarige leerlingen in z'n klas. De 22-jarige leraar Christopher Bochin vroeg midden in een lesuur aan twee leerlingen om even een hasjpijp en wat marihuana uit zijn auto te halen. De twee deden wat hun was opgedragen en bij hun terugkomst stak Bochin samen met tien minderjarige leerlingen zijn hasjpijp op.

Een ouder die later die dag constateerde dat zijn kind stoned uit school kwam, bracht de zaak aan het rollen. Een collega-docent kreeg later nog een sms-bericht te lezen op het mobieltje van een leerling, waarin ook werd opgeschept over het marihuanagebruik in de klas.

Bochin is door de schoolleiding op staande voet ontslagen. Op basis van de aanklachten riskeert hij bovendien gevangenisstraf. Inmiddels is hij wel weer op borgtocht vrij, maar moet hij later deze maand voorkomen. Sommige van zijn leerlingen zijn geschorst voor het gebruikt van de marihuana onder schooltijd.