Dirk Kuyt verlengt contract bij Feyenoord

Icoon Sport nieuwsVoetballer Dirk Kuyt heeft zijn contract bij Feyenoord, dat oorspronkelijk in 2007 zou aflopen, verlengd tot de zomer van 2009. Dit werd op een speciaal ingelaste persconferentie na het duel Feyenoord – Roda JC bekend gemaakt. Zowel de aanvaller als de club zijn enorm tevreden met het bijtekenen van de Oranje-international.

"De waardering die uit het contract spreekt is groot, ik ben enorm tevreden. Ik ben ervan overtuigd dat ik bij deze topclub nog progressie kan boeken", stelde Kuyt. Ook technisch directeur Mark Wotte was een tevreden man: "Dirk kwam binnen als spits van FC Utrecht die de concurrentie moest aangaan met de andere spelers. Inmiddels heeft hij zich opgewerkt tot ťťn van de beste spelers. De verhoudingen waren wat schreef gegroeid als je zijn prestaties bekijkt. Feyenoord heeft hem daar nu op passende wijze voor beloond met deze opwaardering en verlenging. Wij zijn blij dat een spits van zijn kaliber aan Feyenoord verbonden blijft."

Kuyt scoorde zondagmiddag zijn 22e goal van het seizoen en lijkt hard op weg om topscorer van de Eredivisie te worden. Daarnaast behoort de Katwijker al weer enige tijd tot de selectie van het Nederlands Elftal. Kuyt wordt bovendien door diverse topclubs in Europa nauwlettend in de gaten gehouden. Zo probeerde Liverpool de spits in de winterstop over te nemen, maar vroeg Feyenoord een te hoog transferbedrag.

Dirk Kuyt

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!Sport!!