Oplichters verzinnen aanrijdingen

Gammareactor had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Oplichters in Rotterdam spelen nu de rol van slachtoffers van een aanrijding. Zo heeft een nietsvermoedende man plots het verhaal aan moeten horen van een ogenschijnlijk slachtoffer dat zogenaamd door hem is aangereden. Niets is minder waar gezien het 'slachtoffer' alleen uit was op het geld van de man.

De Rotterdammer reed over de Boezemstraat, passeerde een zebrapad en stopte niet veel verder om iets af te geven. Plotseling dook er een man op die zei dat hij door hem was aangereden.

De Rotterdamse man begon aan zichzelf te twijfelen. De oplichter bleef over allerlei zogenaamd pijnlijke lichaamsdelen wrijven en hield vol dat hij door de man was geraakt. Ook wilde hij de kwestie onderling afhandelen en eiste hiervoor geld.

Toen de Rotterdamse man helemaal de kluts kwijt raakte gaf hij de oplichter het geld. Maar niet veel later drong het tot hem door dat hij in de maling was genomen.

Volgens de Rotterdamse politie komt dit soort geldklopperij wel vaker voor, en geadviseerd wordt om bij twijfel de politie erbij te halen. Dan vallen oplichters zo door de mand zegt de politie.