Opvolger Nokia N-Gage komt eraan

Icoon Games nieuwsTwee dagen nadat bekend werd dat Nokia doorgaat met de N-gage heeft het bedrijf aangekondigd dat het zelfs met een opvolger zal komen. De N-gage 2 zal gepresenteerd worden op Electronic Entertainment Expo, de jaarlijkse technologiebeurs waar op gamesgebied elk jaar de nieuwste games en gadgets getoond worden. Het aantal nieuw te presenteren consoles komt hiermee op vier, daar Microsoft, Sony en Nintendo op die show ook hun nieuwe consoles aan het publiek zullen tonen.

De originele N-gage kwam in oktober 2003 uit en had een beetje een moeizame start, aangezien Nokia de prijs al na twee weken had verlaagd naar 100 dollar. Hackers vonden bovendien al snel een manier om de games van de N-gage op andere systemen te spelen en het ontwerp was ook niet heel logisch (de batterij diende verwijderd te worden om van spel te wisselen). Een half jaar na de launch van de N-gage kwam Nokia met de N-gage QD. Dit zorgde voor een iets betere verkoop. Tot op dit moment zijn er 1,5 miljoen units verkocht.

De nieuwe N-gage zal ook games krijgen die makkelijk voor even te spelen zijn. De meerderheid van mobiele gamers wil namelijk spellen die niet te veel tijd vergen, maar die wel leuk zijn om even snel te spelen. Ook zal er gewerkt worden aan de grafische kwaliteiten van de opvolger. Nokia zegt marktleider te willen worden en is klaar voor die uitdaging en het zal daarbij moeten gaan concurreren met de Nintendo DS (Dual Screen) en met Sony's PSP (PlayStation Portable).

"De technologie achter deze apparaten heeft veel gemeen met de rekenkracht van PC's in '96 en '97. In die jaren zag je een explosie in de ontwikkeling van die technologie en eenzelfde explosie staat ons te wachten in de mobiele industrie", aldus Gerard Wiener, de algemeen manager van Nokia's gamesdivisie.

Voor meer gamesnieuws kijk je natuurlijk op FOK!Games.