India huurt drummers in om belasting te innen

Icoon opmerkelijk nieuws De autoriteiten van de Zuid-Indiase stad Andhra Pradesh hebben een wel heel bijzondere manier bedacht om belastingschulden te innen. De stad heeft namelijk twintig groepen met drummers ingehuurd om fulltime voor de huizen van de belastingontduikers herrie te maken, net zo lang totdat ze betalen.

Veel inwoners van de stad weigeren structureel om achterstallige belastingen te betalen. In totaal had de stad nog 1,15 miljoen dollar te goed. Boetes hadden geen effect.

"De drummers zetten een hele show op voor de huizen van de ontduikers. Als die naar buiten komen, wordt ze uitgelegd wat voor schuld ze hebben en dat het belangrijk is dat ze zo snel mogelijk betalen", aldus een vertegenwoordiger van de gemeente. "De drummers gaan door totdat ze beloven de achterstallige belastingen te betalen."

De methode werpt zijn vruchten af. Na de eerste week heeft de stad al 18 procent van de achterstallige schulden mogen ontvangen. De drummers zullen dan ook voorlopig nog even doorgaan.