Limburg neemt NS-spoorlijnen over

R-Alph had ons via de nieuws-submit te melden:

De provincie Limburg wil de exploitatie van de spoorlijnen tussen Nijmegen-Roermond en Kerkrade-Maastricht over gaan nemen van de Nederlandse Spoorwegen. Als Provinciale Staten akkoord gaan, wil de provincie één vervoerbedrijf oprichten dat alle takken van openbaar vervoer op zich gaat nemen. "Het openbaar vervoer moet klantvriendelijker worden. Op deze manier kan het openbaar vervoer bijvoorbeeld veel beter op elkaar afgestemd worden", aldus gedeputeerde Mat Vestjens.

Nu zijn er in Limburg naast de NS nog vier busmaatschappijen verantwoordelijk voor het openbaar vervoer. Nog dit jaar wil de provincie het openbaar vervoer aanbesteden en onder één paraplu samenbrengen. Daarnaast moeten er lichtere en snellere treinen op de sporen komen. Ook moet het aantal treinen vermeerderd worden. Nu klagen veel reizigers nog dat NS te weinig treinen op de beide trajecten laat rijden.

Ook wil de provincie drie nieuwe stations bouwen op de spoorlijn Maastricht-Kerkrade. Eentje bij Maastricht en twee bij Heerlen.