Vrouw bekent rol bij lugubere moord

Icoon misdaad nieuwsEen nu 25-jarige vrouw heeft voor de rechtbank in Haarlem toegegeven dat zij ruim zeven jaar geleden betrokken was bij een lugubere moord. De 28-jarige A.Y. werd eind 1997 met een hamer doodgeslagen, en in stukken gehakt. Het hoofd van de vermoorde man werd vervolgens gekookt in een snelkookpan, waardoor het vlees van de schedel kon worden verwijderd.

Het doel hiervan was het onherkenbaar maken van het slachtoffer. Enkele lichaamsdelen en de schedel werden kort na de moord aangetroffen langs de snelweg A15, maar pas onlangs geïdentificeerd. De 49-jarige M.Y., een broer van het slachtoffer, wordt beschouwd als hoofdverdachte. Ook de echtgenote van M.Y. wordt verdacht van betrokkenheid. Zij is echter sinds 2002 spoorloos verdwenen. Vermoed wordt dat zij ook het slachtoffer is geworden van Y. Hij beweert echter dat de vrouw na het stuklopen van hun huwelijk is teruggekeerd naar Turkije.

De twee vrouwen zouden destijds het slachtoffer hebben wijsgemaakt dat ze zijn rug zouden ontharen en waren bezig hem in te smeren met een ontharingscreme. De verdachte kon hierdoor ongezien zijn broer besluipen en de schedel van het slachtoffer inslaan. Om het lijk onherkenbaar te maken werd behalve het uitkoken van de schedel ook de huid van het lichaam afgestroopt. De vrouw, T.N. uit Spaarndam, zegt dat ze gedwongen werd. Ze is bang voor wraak. Een verzoek tot vrijlating werd gisteren afgewezen. Het is nog niet bekend wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld.