Twee doden bij schietpartij Maastricht

Roel_Jewel, Sjeen en R-Alph hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsIn Maastricht is vannacht bij een schietpartij een dode gevallen. Het slachtoffer werd rond half vier zwaargewond bij het academisch ziekenhuis binnengebracht, en overleed korte tijd later. Tegelijkertijd kwam bij de politie een melding binnen over een schietpartij in de wijk Mariaberg. Bij een buurtonderzoek werd achter een woning een tweede dode aangetroffen.

Onduidelijk is nog of er een verband is. Tevens is de identiteit van de beide personen onbekend. Vermoedelijk gaat het in beide gevallen om mannen, aldus een politiewoordvoerder. Volgens getuigen werd de zwaargewonde door vier personen in een auto met Duits kenteken bij het ziekenhuis afgeleverd. De auto ging er vervolgens vandoor in de richting van Eindhoven. De politie heeft inmiddels de omgeving van de woning afgezet en is bezig met een groot buurtonderzoek.

Update 11.00 uur
De politie meldt dat er inmiddels vijf aanhoudingen zijn verricht. In Maastricht werden 41-jarige man en een 43-jarige vrouw aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid. De Duitse politie hield vanmorgen drie verdachten in een auto aan.