Chimpansees vallen bezoekers aan

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Een aantal chimpansees, die afgelopen donderdag uit hun kooi in het Californische reservaat Animal Haven Ranch ontsnapten, hebben twee bezoekers aangevallen. Het stel liep hierdoor ernstige verwondingen op. De oppassers moesten twee dieren neerschieten.

De man verkeerde na de aanval in kritieke toestand. Volgens Dr. Maureen Martin is er amper iets van zijn gezicht overgebleven. De apen hebben de neus van de man eraf gebeten. Door middel van plastische chirurgie zal geprobeerd worden de neus weer aan te hechten. De vrouw werd in haar armen en handen gebeten, maar kwam er duidelijk beter vanaf dan haar man.

Het echtpaar was op bezoek bij Chimpansee Moe. Ze hadden het aapje jaren geleden gered, nadat een stroper de moeder vermoord had. Zo meldt een lokaal televisiestation. Moe heeft een gewelddadig verleden. Hij kwam naar het reservaat, nadat hij de vingers van een vrouw had afgebeten. Moe was echter niet betrokken bij de aanval op het stel.

"Chimpansees kunnen gewelddadig worden als ze niet goed worden behandeld", vertelt Martine Colette, directrice van het Wildlife Waystation-reservaat in de buurt Los Angeles waar Moe een tijd lang woonde. "De mensapen zijn ongemeen sterk en zullen indien ze zich bedreigd voelen, nooit een gevecht uit de weg gaan."