Huwelijk Charles stuit op bezwaren

Charles en CamillaNegen personen hebben bezwaar aangetekend tegen het voorgenomen huwelijk van de Britse kroonprins Charles met Camilla Parker Bowles. De bezwaren zijn doorgestuurd naar het hoofd van de burgelijke stand, die moet beslissen of de bezwaren geldig zijn. Een huwelijk kan pas worden voltrokken indien alle bezwaren zijn afgehandeld.

Tot gisteren was er de mogelijkheid bezwaar aan te tekenen tegen het huwelijk van de prins. De geplande trouwdatum van 8 april zou zelfs in gevaar kunnen komen. Wanneer de burgelijke stand een bezwaar afkeurt kan de indiener dat aanvechten bij een rechter.

Paul Williamson, een dominee uit West-Londen, is één van de personen die aan de bel getrokken heeft. Hij vindt dat Charles, die in 1996 scheidde van zijn eerste vrouw Diana, niet kan hertrouwen en toch aanspraak op de Britse troon mag blijven houden. Dat de prins wil trouwen met de eveneens gescheiden Camilla Parker is de dominee ook een doorn in het oog. Hij dreigt een officieel protest tijdens het burgerlijk huwelijk te laten horen, indien zijn bezwaar terzijde wordt geschoven.