Wilders met bus op campagne tegen grondwet

Geert Wilders is van plan om eind mei twee weken lang campagne te gaan voeren tegen de Europese Grondwet. Op 1 juni mogen de Nederlandse kiezers zich hier in een referendum over uitspreken. De afvallige VVD'er wil met een bus langs markten en andere publieke plaatsen touren om mensen te overtuigen van een tegenstem.

Het zal waarschijnlijk voor het eerst zijn dat het bedreigde Kamerlid uitgebreid in het openbaar te bewonderen zal zijn. Wilders overlegt nog hoe de beveiliging tijdens de campagne het best geregeld kan worden. Hij wil de bustour beginnen in zijn thuisbasis Venlo.

In de Politieke Barometer wint de Lijst Wilders er deze week een zetel bij. Vorige week zakte Wilders naar vier zetels, het laagste punt voor zijn op te richten partij in ongeveer vier maanden tijd, deze week komt hij weer op vijf. De zetel ging ten koste van D66, de partij van minister Thom de Graaf die, toeval of niet, de afgelopen week een bustour hield. De Graaf voerde namens de regering campagne voor de gekozen burgemeester.