RTL en 538 trekken rechtszaak in

Radio 538 en RTL Nederland hebben het kort geding dat ze wilden aanspannen tegen radiostation Slam!FM voorlopig ingetrokken. Ze zijn het nog steeds niet eens met het nieuwe format dat het voormalige ID&T Radio voert, maar willen eerst een uitspraak van het ministerie van Economische Zaken afwachten.

Radio 538 en RTL Nederland (Yorin FM en RTL FM) vinden het nieuwe format dat Slam!FM gebruikt niet conform de eisen die aan het etherfrequentie-pakket hangen dat ID&T, eigenaar van Slam!FM, heeft. Zo mogen er niet te veel hits gedraaid worden. Dit pakket kostte ID&T, eigenaar van Slam! FM, slechts 2.5 miljoen euro, terwijl Radio 538 voor haar ongeclausuleerde kavel 57 miljoen betaalde.

"We hebben besloten het kort geding vooralsnog terug te trekken, omdat we tevens bezwaar hebben aangetekend bij het Agentschap Telecom, die dat weer bij het Commissariaat voor de Media toetst", zegt een woordvoerster van RTL. "De kans dat de rechter de beslissing van het Agentschap wil afwachten is groot, gezien dit in een eerdere, vergelijkbare zaak ook is gebeurd. We vinden dus nog steeds dat we gelijk hebben en maken er ook werk van. We wachten echter eerst de beslissing van het Agentschap af en kunnen dan altijd nog stappen ondernemen."