Zevenjarig meisje sterft van de honger

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

In Hamburg is een zevenjarig meisje verhongerd. Het kind, Jessica, werd afgelopen dinsdag in het appartement van haar ouders gevonden. Ze woog nog maar 9,5 kilo. Waarschijnlijk heeft ze al maanden lang niet meer gegeten en gedronken. Een normaal kind van zeven heeft een gewicht van ongeveer 24 kilo. De ouders zijn opgepakt.

Het meisje is gestikt in haar eigen braaksel. Het was de 35-jarige moeder zelf, die een arts alarmeerde toen Jessica in coma geraakte. Bij aankomst was het meisje al overleden. De arts verwittigde meteen de politie bij het zien van het uitgemergelde lijkje. Het kind is jaren lang zwaar verwaarloosd. Zo was het raam in haar kamer dichtgeplakt met folie, de verwarming deed het niet en op een bed na was de kamer leeg. De ouders hadden de gloeilampen eruit gedraaid, waardoor het continu donker was in de kamer.

Het meisje kreeg maar af en toe iets te eten, maar dit werd meteen weer door haar lichaam afgestoten. De kat in huis werd nog beter gevoed. Tijdens de huiszoeking werden in bad nog resten van een chocoladepudding gevonden, dit was waarschijnlijk Jessica's laatste maaltijd.

Niemand in de omgeving wist van het bestaan van de zevenjarige. Het meisje kwam waarschijnlijk nooit buiten en door de ligging van de kamer kon niemand van buitenaf iets zien of horen. Ook de sociale dienst was niet op de hoogte van de situatie van het meisje. Jessica was al schoolplichtig, maar was nog nooit op school komen opdagen. Meerdere oproepen aan de ouders leverden niets op en uiteindelijk werd er zelfs vanuit gegaan dat het meisje verhuisd was.

De ouders worden nu beschuldigd van doodslag door nalatigheid. De hoogste straf die hierop staat is levenslang, wat in Duitsland overeen komt met vijftien jaar gevangenisstraf.