Bouw Middelburgs theater stilgelegd

calvobbes en pberends hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Door de bouw van een nieuw theater in de Zeeuwse hoofdstad Middelburg dreigen meerdere woningen te verzakken. Uit voorzorg moesten bewoners van de Koningsstraat en het Bagijnhof gisteravond hun huizen verlaten. De brandweer pompt sindsdien de bouwput vol met water om voor tegendruk te zorgen.

De bouw van het theater zorgt al geruime tijd voor problemen. Zo moet onder de schouwburg een parkeergarage komen, maar het dichtmaken van deze ruimte levert de aannemer al enkele weken hoofdbrekens op. Ook krijgt de bouwput steeds te maken met lekkage, waardoor de grond onder de direct aan de put gelegen woningen wegspoelt.

Volgens een woordvoerder van de gemeente was bekend dat de bouw risico's kon inhouden, maar die zouden niet te veel problemen opleveren. Stoppen met de bouw is volgens de gemeente geen optie gezien de enorme kosten van 25 miljoen euro die de bouw al met zich heeft gebracht.

Update
De gemeente Middelburg heeft besloten de bouw van het theater vijf tot zes weken stil te leggen. In die periode proberen alle betrokkenen uit te zoeken wat er precies mis is gegaan.

Volgens wethouder Van 't Westeinde (Cultuur) valt niet uit te sluiten dat de bouwput uiteindelijk wordt dichtgegooid. De gemeente zegt teleurgesteld te zijn in de aannemer.