Minardi mist mogelijk GP Australië

Ali Salami had ons via de nieuws-submit geheel herschreven (!) te melden:

Minardi Minardi komt mogelijk tijdens de eerste Grand Prix van dit seizoen niet in actie. Het team moet hiervoor namelijk de nieuwe technische regels ontduiken, maar alleen Ferrari weigert hiermee in te stemmen.

Minardi, het kleinste team in de Formule 1, kon nog niet voldoen aan bepaalde aanpassingen met betrekking tot het verlagen van de snelheid. Het team vroeg daarop uitstel aan de negen andere teams. Acht hiervan steunen het team, maar Ferrari is tegen.

"Zoals het nu, woensdagavond, staat zal Minardi zondag niet kunnen deelnemen aan de race omdat Todt heeft geweigerd met ons verzoek in te stemmen", aldus Paul Stoddart. Volgens de teameigenaar van Minardi beweert Todt dat het een kwestie voor de FIA is. "Maar dat is het niet, en dat weet hij. De FIA moet constateren dat de wagens veilig zijn en de negen teams moeten ermee instemmen dat we buiten de technische regels om kunnen deelnemen. Dat zijn totaal verschillende onderwerpen met totaal verschillende procedures."

Stoddart denkt dat Ferrari zich geen dienst bewijst door als enige Minardi niet te steunen. "Het is acht teams voor en één tegen. Ik kan me persoonlijk geen grotere pr-ramp voorstellen dan het uitsluiten van de underdog van wat eigenlijk onze thuisrace is."

Als Ferrari blijft weigeren, dan zal Minardi niet deelnemen. Een rechtzaak ziet het team namelijk niet zitten. "Ons advies zegt dat we een zaak hebben, maar dat zou betekenen dat we de tiende verjaardag van de Grand Prix in de war schoppen en ik weiger om dat te doen. Maar ik sluit een latere rechtzaak niet uit", aldus Stoddart.

-
Meer F1-nieuws vind je op de FOK!F1manager. Doe jij alweer mee?