NS: Rookverbod op perrons verwarrend

Icoon Binnenlands nieuws Volgens de Nederlandse Spoorwegen (NS) werkt het rookverbod op de perrons erg verwarrend voor de reizigers. Die weten vaak niet waar het precies toegestaan is om te roken, ondanks de invoering van speciale rookzuilen. Daarom zal de NS de rookzones beter gaan aangeven. Dat heeft een woordvoerder woensdag gemeld.

De speciale rookzuilen zorgen nu voor veel verwarring bij de rokers, omdat het vaak niet duidelijk is hoe ver ze van die palen mogen staan. Hoewel de omroepberichten over het rookverbod, dat sinds 1 januari vorig jaar geldt, nog altijd regelmatig langskomen, begrijpen veel mensen bijvoorbeeld niet waarom ze op een overdekt perron niet mogen roken.

De NS zal nu verschillende maatregelen nemen, zoals het plaatsen van bordjes, om de zichtbaarheid van de rookzuilen te verbeteren. Bovendien zullen een groot deel van de rookzuilen moeten worden aangepast omdat ze te veel walmen. Het walmen ontstaat doordat veel mensen ook papier of lege sigarettenpakjes in de zuilen proppen.