Fabrikant haalt mineraalwater uit schappen

Icoon Algemeen nieuws Alle glazen flessen Top-bron mineraalwater worden door de fabrikant uit de schappen teruggehaald. Mensen die de flessen al gekocht hebben worden opgeroepen die terug te brengen. De reden is dat er een te hoog nitrietgehalte in een aantal flessen niet-bruisend mineraalwater is aangetroffen. Volgens fabrikant Colruyt levert normale consumptie geen gevaar op voor de gezondheid.

Het te hoge nitrietgehalte zou zijn ontstaan door een defecte bottelmachine bij de leverancier van het mineraalwater. Het defect is inmiddels gecorrigeerd, en het mineraalwater zal worden vervangen door een nieuwe lichting. Die nieuwe lichting, die vanaf 7 maart in de winkels wordt verwacht, is te herkennen aan een dop met daarop de tekst 'new'.

Nitriet is een stof die normaal gesproken ook in kleine hoeveelheden in ons voedsel voorkomt. Nitriet kan in combinatie met eiwitten uit vis of schaaldieren voor het ontstaan van kankerverwekkende verbindingen zorgen, maar is in lage concentraties niet gevaarlijk.