Celstraf voor onthoofdingsvideo Wilders

petre86 had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 20-jarige Amsterdammer is gisteren tot tien maanden gevangenisstraf veroordeeld, waarvan zes maanden voorwaardelijk. De jongeman, pizzakoerier Bilal L., kreeg die straf wegens het plaatsen op internet van een flimpje, met daarop de bedreiging Kamerlid Geert Wilders te onthoofden.

Volgens de rechter heeft de man met zijn filmpje de democratische rechtsorde ernstig verstoord. L. plaatste het filmpje als beheerder van een MSN-islamdiscussiegroep. Volgens het filmpje verdiende Wilders de straf omdat hij zou spotten met de islam.

L. is een van de eersten die is berecht op grond van de nieuwe wet op terroristische misdrijven. Zijn advocaat toonde zich teleurgesteld over de uitspraak en denkt dat die vooral gedaan is als signaal naar de samenleving. Verdachte was overigens zelf niet aanwezig bij de rechtszaak.

Wilders zelf heeft twee weken geleden overigens opnieuw aangifte gedaan vanwege een internetfilmpje. Dat eindigt, met het geluid van messen die geslepen worden, voorzien van de boodschap 'Een cadeautje aan Geert Wilders. We hebben onze zwaarden geslepen, hond'.