Komende dagen flinke vrieskou in NL

Icoon Algemeen nieuws Hoewel het al bijna maart is, zal de komende dagen Koning Winter nog van zich laten horen in Nederland. De temperaturen kwamen de afgelopen week al nauwelijks boven het vriespunt. Hier wordt nu nog een extra schep bovenop gedaan. Flinke vrieskou staat ons te wachten en rond dinsdag waarschijnlijk ook nog eens sneeuwval.

De koude lucht is direct afkomstig vanaf de Noordpool en wordt onder invloed van een hogedrukgebied bij IJsland het Europese vasteland ingeblazen. In grote delen van Europa gaat de temperatuur flink omlaag.

Het KNMI verwacht dat de koude poollucht later vandaag Nederland bereikt. Komende nacht wordt er op diverse plaatsen matige vorst verwacht. Een ijzige noordoostenwind zorgt ervoor dat het morgen overdag blijft vriezen. In de nacht van zondag op maandag zou het plaatselijk streng kunnen gaan vriezen (beneden de -10 graden). Ook maandag overdag temperaturen onder nul en waarschijnlijk dinsdag sneeuwval.

Wat de winter op de langere termijn gaat doen en of er her en der geschaatst kan worden, is nog enigszins onzeker. Afwachten dus.