Bedrijf stuurt verboden wapen ter promotie

Banketbedrijf Van der Leur uit Bolsward blijkt bij de promotie van zijn nieuwste deegbodem 'Vlegels' een verboden wapen te hebben gestuurd naar vrijwel alle banketbakkers in Nederland. De bakkers vonden in hun brief een katapult, die paste bij de slogan 'ondeugend lekker'. "Wisten wij veel dat die katapult verboden is", aldus het bedrijf.

De bedoeling van de promotiestunt was dat de bakkers de katapult naar de jaarlijkse Bakkerijdagen in de Brabanthallen in Den Bosch zouden meenemen. Daar konden ze met pingpongballetjes schieten voor korting op het nieuwe artikel. "We hebben de deegbodem Vlegels genoemd", verduidelijkt commercieel manager Hans Sangers. "De V verwijst naar de V-vorm van de katapult. Het is zo'n typisch Pietje Bell-voorwerp." Dat een katapult een verboden wapen is, was niet bekend bij het Friese bedrijf.

De zaak kwam aan het licht toen een bakker uit Sittard bij de politie navroeg wat hij met de katapult moest doen. De politie heeft daarop bij het banketbedrijf aan de bel getrokken. "Meteen is een brief naar alle bakkers verstuurd waarin we de situatie uitleggen. We vragen om de katapult niet mee te nemen naar Den Bosch. Het ding moet vernietigd worden of ingeleverd bij de politie", aldus Sangers. Tegen bakkers die hun verboden wapen toch meenemen naar de Bakkerijdagen zal door de politie worden opgetreden.

---
Met dank aan sitting_elfling voor de submit.