Pelgrimstochten Mekka met subsidies betaald

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De directeur van Nisbo, Süleyman Damra, blijkt op grote schaal misbruik te hebben gemaakt van overheidsgeld. Nisbo, de ouderenbond voor migranten, gebruikte het geld onder meer voor de financering van Damra's eigen politieke partij, maar ook pelgrimstochten naar Mekka werden ermee betaald.

De Volkskrant meldt dit in haar editie van vandaag. Nisbo ontvangt ieder jaar drie ton aan subsidies van de overheid. Het vermoeden bestaat nu dat er veel meer gefraudeerd is. Zo bestaat er volgens een woordvoerder van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, 'ernstige twijfel' over een aantal projecten ter waarde van 350 duizend euro. De subsidiekraan is per direct dichtgedraaid.

Volgens Damra zijn de verdenkingen suggestief. Hij denkt erover om met een eigen onderzoeksbureau naar de kwestie te kijken.

In het verleden heeft Damra vaker stof laten opwaaien. Zo verspreidde hij in december een bericht, waarin hij een verband tussen de moord op Theo van Gogh en de geruchten over financiële malversaties bij Nisbo legde. Volgens Damra was er in Nederland sprake van een 'heksenjacht op allochtonen'. Ook opperde hij om Turkse letters in het Nederlandse alfabet in te voeren.