3-jarig jongetje vermoordt baby

In een opvangtehuis in Hoei, iets onder Luik, heeft zich afgelopen woensdag een drama afgespeeld. Een 3,5 jaar oud jongetje mishandelde een vier weken oude baby dusdanig, dat ze overleed. Het incident gebeurde tussen 16.00 en 16.30 uur.

De moeder van de vermoorde baby moest even weg en vertrouwde haar baby toe aan een andere bewoonster van het tehuis. Deze legde het kind in de kinderwagen, waar het in slaap viel. Het 3-jarige jongetje ging vervolgens de kamer binnen waar de baby lag te slapen en trok het meisje uit de kinderwagen, waarna hij haar mishandelde. De baby overleed aan de verwondingen die zij tijdens deze mishandeling opliep.

Hoe de jongen tot zijn daad kwam, is vooralsnog een raadsel. Hij is verhoord, waarbij hem gevraagd was met een pop na te doen wat hij in die kamer had gedaan. Volgens de onderzoekers vertoonde de jongen gewelddadig gedrag en zal verder onderzoek nodig zijn. Het kind beseft dat hij iets 'zeer slechts' heeft gedaan, maar ziet de ernst van zijn daad niet echt in. Juridisch gezien zijn noch de bewoners, noch het personeel verantwoordelijk voor de dood van de baby.