Hirsi Ali: Wilders slaapt in gevangeniscel

Riesjartje, pberends en BigPimpin hadden ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonKamerlid Ayaan Hirsi Ali verblijft, wanneer ze niet in de Kamer aanwezig is, op het zwaar bewaakte marineterrein in Amsterdam. Dat heeft de politica vandaag in het NRC Handelsblad laten weten. Hirsi Ali zegt haar verblijfplaats bekend te hebben gemaakt omdat ze wil ''dat iedereen weet: daar woont een bedreigd Kamerlid en daar is hij of zij veilig''. Volgens haar gaat dat ook zo in Amerika, IsraŽl, ItaliŽ en Spanje.

Het Kamerlid heeft ook verteld waar haar eveneens met de dood bedreigde collega Geert Wilders is ondergebracht. Die verblijft 's nachts in een gevangeniscel op Kamp Zeist, bekend van de Lockerbie-processen.

De bedreigde politica spreekt in het NRC haar ergenis uit over minister Donner van Justitie, die bedreigde Kamerleden als het ware wegstopt en daarmee de bedreigers in de kaart speelt. De omstandigheden waaronder zij en Wilders worden 'verborgen' noemt ze zeer onrechtvaardig en heel aangrijpend.

Tweede Kamer-voorzitter Weisglas wil het bericht ''bevestigen noch ontkennen''. Hij voegt er wel aan toe dat hij vindt dat de overheid meer haast moet maken met het zoeken van een zo normaal mogelijke huisvesting voor de twee Kamerleden.