Voetbal: Arsenal schrijft geschiedenis

Arsenal lijkt de weg terug naar boven te hebben gevonden, na de teleurstellende resultaten van de afgelopen maanden. Crystal Palace werd in de laatst gespeelde competitieronde met 5-1 aan de kant gezet. Toch was dit resultaat niet datgene waarover men zich in Engeland opwond. Meer opvallend was dat de gehele wedstrijd door Arsenal zonder Engelse spelers, zowel in het veld als op de bank, werd afgewerkt. En dat was in de 133-jarige geschiedenis van de Engelse voetbalbond FA nog niet eerder gebeurd.

Deze unieke gebeurtenis kon plaatsvinden omdat de weinige Engelse spelers die Arsenal wel onder contract heeft, geen van allen inzetbaar waren. Zowel Campbell (geblesseerd) en Cole (ziek), normaal gesproken vaste waarden voor het elftal van de Franse coach Wenger, moesten verstek laten gaan. In 1999 speelde Chelsea ook al eens met een elftal vol buitenlanders, maar had toen had de club nog wel enkele Engelse spelers op de bank zitten.

Wenger gaf in later een interview aan niet eens in de gaten te hebben gehad dat hij met z'n opstelling de geschiedenisboeken had gehaald. Wel maakte hij er zich vlot met een grap van af: "Ik zag dat Sven-Goran Eriksson (coach Engelse nationale elftal; red.) op de tribune zat, maar wat deed hij daar dan? Of heeft hij inmiddels voor een ander nationaal team gekozen?"

Meer sportnieuws lees je uiteraard op onze FOK! Sport-site!