"Islamitische studenten radicaliseren"

Icoon Binnenlands nieuws Volgens een professor aan de universiteit van Leiden is er al jaren een tendens aan de gang van radicaliserende islamitische studenten. De docent, die tegenover BN de Stem anoniem wenst te blijven, zegt het gevoel te hebben dat er iets vreemds leeft, hetgeen door collegae bevestigd wordt.

Volgens de hoogleraar leeft in Leiden de radicalisering sterker dan op andere universiteiten. Daarover zegt hij: "Het is tijdens colleges wel eens moeilijk de grens te trekken tussen vragenstellen en doorzaniken. Deze mensen hebben religieus een enorm hoge bloeddruk. Het gaat te ver om te zeggen dat ze colleges traineren, maar ik merk dat ze eindeloos doorvragen als bijvoorbeeld de Wahabieten ter sprake komen. Op een gegeven moment zeg ik dan: leest u de literatuur maar, dan ga ik nu weer verder met het college."

Ook Jason W., ťťn van de verdachten van de Hofstadgroep, zou actief geweest zijn op de universiteit om de radicale leer van de islam te verspreiden. Onder studenten deelde hij het boekje 'Imaan en Kufr' (geloof en ongelovigheid) uit. In betreffend boekje worden moslims opgeroepen het gezag van een ongelovige leider te verwerpen.

Ook is ongehoorzaamheid geboden tegen parlementariŽrs en rechters. Moslims moeten niet-moslims 'afstandelijkheid, vijandschap en haat' laten zien. 'Het onderdrukken en vernederen van kufaar (ongelovigen) is geliefd bij Allah.'Daarnaast zouden afvalligen 'geen recht op veiligheid'.
_
Eerder berichtten we al over de website die moslims opriep om Theo van Gogh te doen stoppen. Dat initiatief kwam van Imaam.nl, een site die door de Leidse student Abdelaziz Al Hadaui onderhouden wordt.