Cursus 'tasjesdief aanrijden' valt slecht

Beasjtie had ons via de nieuws-submit te melden:

Klas B03 van de Amsterdamse Politie Academie is in opspraak gekomen doordat ze op de website van hun klas een 'onsmakelijke' cursus 'tasjesdief aanrijden' aanboden.

De agenten in opleiding hebben de leiding van het Amsterdamse politiekorps onplezierig verrast met de 'cursus', die bestaat uit een fotocollage. Te zien was een auto met een gemonteerd detectiesysteem op de hoedenplank. ''Extragratis! Handtas-module. Wanneer de handtas zonder autorisatie buiten de auto geraakt, schakelt het systeem zichzelf automatisch in'', zo stond te lezen. ''De bediening is eenvoudig: Kies uw doel en de rest gaat vanzelf…'' Vervolgens was de afbeelding van de Marokkaanse rapper Ali B. op een beeldscherm zichtbaar.

Een woordvoerder van het Amsterdamse politiekorps zegt dat ''duidelijk mag'' zijn dat tot op de bodem zal worden uitgezocht wie er verantwoordelijk is voor het plaatsten van de fotocollage.


De 'cursus'

Ondanks het feit dat de collage geclaimd wordt door de politieklas (www.klasb03.tk), site is overigens uit de lucht, blijken zij niet de makers te zijn. Het plaatje komt namelijk uit de Ali B FeauteauF*ck die weblog GeenStijl afgelopen week hield. Een user van GeenStijl stuurde de fotocollage in. Zie hier de oorspronkelijke versie.