Nuenense jongeren keren zich tegen politie

Users psv, 112 en Calvobbes hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Zondagochtend rond 2.30 uur, na sluitingstijd van een horecagelegenheid aan de Soeterbeekseweg in Nuenen, ontstond er grote onrust toen de politie twee vechtende jongeren uit elkaar wilde halen. Bij de daarop volgende commotie werd een agent in zijn nek geslagen, waarna de dader hiervan werd aangehouden door de politie. Op dat moment keerde echter een groep van circa 50 jongeren zich als één man tegen de politie, waardoor de verdachte door omstanders uit de handen van de politie kon worden bevrijd.

Toen hij even later opnieuw onder hevig verzet in de boeien werd geslagen en in een politiewagen werd gezet, sloeg de vlam opnieuw in de pan. De jongeren negeerden de waarschuwingen van de politie en zagen kans om de verdachte weer uit de politieauto te bevrijden, waarbij ook de politieauto schade opliep. De verdachte wist door het tumult geboeid en wel te ontkomen; van hem ontbreekt tot op heden elk spoor.

De politie moest de wapenstok en de hondenbrigade inzetten om de rust definitief te laten terugkeren. Bij deze inzet is een andere jongeman, een 20-jarige inwoner van Nuenen, gebeten door een diensthond. Hij werd daarop aangehouden. Bij alle ongeregeldheden raakten vier agenten gewond, waarbij de verwondingen variëerden van een gescheurde lip tot diverse kneuzingen. De politie heeft een onderzoek opgestart naar de aanstichters van de onrust en verwacht binnenkort meer aanhoudingen te doen.