'Premier had Amélie niet moeten meenemen'

Icoon Politiek Binnenland nieuwsEen meerderheid van de Nederlanders vindt dat premier Balkenende zijn dochter Amélie niet had moeten meenemen bij zijn kennismakingsbezoek aan de Antillen deze week. Dat blijkt uit een onderzoek van Maurice de Hond. Tweederde van de ondervraagden vindt dat de politicus een voorbeeldfunctie heeft, en zijn dochter op school had moeten laten.

Uitgesplitst naar politieke achtergrond blijkt dat alleen CDA'ers in meerderheid achter de beslissing van de minister-president staan. Op de vraag of het voor iedereen makkelijker zou moeten zijn een kind buiten de reguliere schoolvakanties mee op reis te nemen antwoordde 44 procent instemmend. 55 procent is het hier niet mee eens.

Eerder deze week stelde de Landelijke Vereniging van Leerplichtambtenaren (LVLA) al dat de premier een slecht voorbeeld geeft door zijn zesjarige dochter een week van school te houden. Balkenende heeft overigens toestemming van de school van Amélie gevraagd en gekregen. De minister-president en zijn gezin keren vandaag terug naar Nederland.

Jan Peter Balkenende en dochter Amélie
De premier en Amélie poseren op de Antillen voor de media