Nina Brink sleept Quote voor de rechter

Nina Brink gaat het tijdschrift Quote voor de rechter slepen. Het blad van hoofdredacteur Jort Kelder schreef onlangs dat de topvrouw van internetbedrijf World Online een kinky seksrelatie onderhield met haar toenmalige president-commissaris Michael Schulhof. Toen de relatie was beŽindigd zou Brink Schulhof tot aftreden hebben gedwongen door hem te compromitteren met zijn bordeelbezoek.

Brink wil dat de Amsterdamse officier van Justitie Kelder en Quote-redacteur Eric Smit strafrechtelijk vervolgd wegens belaging, laster, smaad en belediging. Volgens de zakenvrouw wordt er door het tijdschrift een hetze tegen haar gevoerd. "Alle uitlatingen die in het verleden over mij door Quote zijn gedaan, hebben mij diep in het hart geraakt. Het artikel uit het februarinummer is voor mij de druppel geweest", stelt Brink in een schriftelijke verklaring.

Jort Kelder zegt niet wakker te liggen van de aanklacht, zo liet hij zaterdag weten. Hij raadde Brink aan een kort geding aan te spannen in plaats van het justitieel apparaat te belasten. "Dat heeft zij al genoeg belast", sneerde Kelder.