Schnappi binnen op nummer 2

Schnappi'Schnappi, das kleine krokodil' komt deze week binnen op nummer 2 in de Top 40. De artiesten voor AziŽ blijven het Duitse liedje nog voor. De verwachting was eigenlijk dat het plaatje op nummer 1 binnen zou komen. In Duitsland kwam de plaat op nummer twaalf binnen, maar stootte snel door naar de eerste positie.

Schnappi is al een tijdje onderdeel van 'Die Sendung mit der Maus' dat op de Duitse televisie wordt uitgezonden. De serie gaat over een kleine krokodil uit Egypte die allerlei avonturen beleeft. Maar de populariteit blijft niet beperkt tot kinderen, ook tieners en volwassenen kunnen het diertje erg waarderen. Schnappi wordt door sommigen zelfs al de opvolger van Diddl genoemd, de muis met de ontzettend grote voeten.

De zevenjarige Joy Gruttmann uit Keulen zingt het liedje dat door haar tante is geschreven. Inmiddels zijn er ook allerlei parodieŽn verschenen, vooral nu de carnaval eraan komt.

Afgelopen maandag kon je in FOK!radio de cd-single van Schnappi winnen. Je kunt nog steeds meedoen aan deze prijsvraag. Het enige wat je hiervoor moet doen is een foto of tekening van jezelf met Schnappi te maken en die te sturen naar radio@fok.nl. De origineelste inzendingen winnen. Bekijk voor meer Schnappi ook de FOK!weblog!