Zweedse tweeling wordt 100 jaar

Misschien zijn ze vanochtend vroeg wakker geworden, nieuwsgierig naar hun cadeautjes. Maar de kans is groter dat de tweeling Siri Ingvarsson en Gunhill Gaellstedt gewoon in bed is blijven liggen. Want de twee zussen weten na een eeuw waarschijnlijk wel hoe een verjaardag in zijn werk gaat. De twee worden vandaag namelijk honderd jaar.

Ter gelegenheid van deze heugelijke gebeurtenis, het komt immers zelden voor dat beide helften van een tweeling zo lang leven, werd het huis van de twee afgelopen week overspoeld door journalisten en fotografen. Tot verwondering van de Zweedse bejaarden. Volgens hen is 100 worden namelijk helemaal niet zo apart. "Het voelt niet veel anders dan 99 worden", aldus Ingvarsson, de oudste van de twee.


De jarige zussen mogen zich de oudste tweeling van Zweden noemen

Beide vrouwen verkeren nog in goede gezondheid. Boodschappen doen, koken, schoonmaken: ze doen het allemaal zelf. Bovendien hebben ze zelden ergens last van. Al heeft Ingvarsson wel een teen die af en toe steekt, geeft ze toe. Of de dames de 101 halen weten ze niet. Gaellstedt windt er geen doekjes om: "Misschien vallen we morgen wel dood neer".