Pitbull look-a-like Zora wacht spuitje

Rein Deremaux uit het Zuid-Hollandse Arkel is ontroostbaar. De 29-jarige man was tot voor een week de trotse bezitter van Zora, een hond van 2,5 jaar oud, die naar eigen zeggen een zachtmoedige kindervriend is. Dat de hond op een illegaal gefokte pitbull lijkt, kan de viervoeter echter duur komen te staan.

De politie nam de hond vorige week al in beslag vanwege opvallende uiterlijke kenmerken van een pitbull. Ook de Algemene Inspectiedienst kwam er aan te pas. Deramaux: "Ze onderzochten Zora en de uitslag was negatief. De politieman meldde dat het inderdaad om een pitbull gaat en dat ze haar zullen laten inslapen."

Volgens de wanhopige eigenaar gaat het echter om een Amerikaanse Stafford. Helaas voor hem en zijn hond beschikt hij niet over de noodzakelijke stamboom om dat te bewijzen. Het openbaar ministerie in Dordrecht zal uiteindelijk over het lot van Zora beslissen. "Ik hoop dat de officier van justitie Zora op haar karakter zal beoordelen en niet op haar uiterlijk. Als dat gebeurt, komt alles goed. Maar voorlopig voelt het alsof ik mijn kind ben kwijtgeraakt."