Voetbalfans zetten raadsleden onder druk

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsBurgemeester Dijkstra van Sittard-Geleen vreest dat de raadsleden in zijn gemeente zich bij een besluit over het voortbestaan van de plaatselijke voetbalclub Fortuna Sittard laten intimideren door een toenemende druk van fans van de club. Via internetsites en e-mails zijn verschillende lokale politici bedreigd. Dijkstra roept de club en de supporters op niet op de man te spelen.

De financiŽle nood van Fortuna staat aanstaande woensdag op de agenda van een speciale raadsvergadering. De gemeente houdt rekening met een enorme belangstelling van voetbalsupporters. Gevreesd wordt voor rellen, indien het besluit ongunstig voor de voetbalclub uitpakt. Op internetforum FortunaHome.com worden 'harde acties' aangekondigd. "Alles, maar dan ook alles los, als fsc doodgaat!!!", meldt een supporter. "Als Fortuna failliet gaat, sta ik niet meer voor mezelf in", stelt een ander.

Topman J. Nuijen van de voetbalclub zorgt niet bepaald voor deŽscalatie, door te stellen dat de gemeente er alles aan doet om Fortuna ten onder te laten gaan. Hij verwacht geen steun van de gemeente, en is al bezig bij de rechtbank in Maastricht uitstel van betaling aan te vragen. Fortuna Sittard kampt met een schuldenlast van 24 miljoen euro. Deze week werd bekend dat zelfs de spelerssalarissen voorlopig niet kunnen worden betaald.