Ronald McDonald wordt fitness-promotor

Mike-E had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsRonald McDonald, de clown die tot dusver kinderen moest verleiden tot een Big Mac en een portie Franse frietjes, wordt door zijn werkgever McDonald's naar Amerikaanse scholen gestuurd om fitness te gaan promoten. De actie van de hamburgergigant maakt deel uit van een campagne in de VS om het overgewicht van kinderen aan te pakken.

Ronald is de 'ambassadeur voor een actieve, evenwichtige levensstijl' geworden, meldt de Amerikaanse krant Washington Post vrijdag. De roodharige clown deed in het verleden al mee aan campagnes voor veiligheid op de fiets en het belang van lezen en schrijven. "Geen voedsel, maar plezier en activiteit: de McDonald's-belevenis", dat moet volgens een woordvoerder het devies worden van Ronald McDonald.

Hoger beroep
Toeval of niet, de aankondiging van de fastfoodketen komt in een week dat twee New Yorkse tieners aankondigen in hoger beroep te gaan tegen McDonald's. De twee verwijten het bedrijf hun overgewicht en gezondsheidsproblemen. McDonald's zou de gezondheidsrisico's van zijn voedsel hebben verzwegen.