Masturberende Canadees vrijgesproken

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Canadees die was opgepakt omdat hij in het zicht van de buitenwereld in zijn eigen huiskamer aan het masturberen was is door de Hoge Raad vrijgesproken. Eerder was de man door een rechtbank veroordeeld tot vier maanden celstraf. Omdat hij zijn gordijnen niet gesloten had kon de huiskamer worden beschouwd als publieke ruimte, oordeelde de lagere rechter.

De Hoge Raad maakte echter gehakt van dit vonnis. Niet alleen vond zij een woonkamer een privéruimte, maar tevens meende zij dat onzedelijk gedrag alleen als crimineel feit kan worden beschouwd als de uitvoerende persoon met zijn gedrag anderen wil provoceren. En dat was in dit geval niet bewezen.

Daryl Clark, de man in kwestie, zei dat hij geen idee had dat zijn buren op de eerste rang zaten. De buurvrouw, in de gerechtelijke stukken als mrs S. aangeduid, had getuigd dat zij met haar dochters televisie keek, toen ze door het raam haar buurman bezig zag. S. zou vervolgens met haar man ruim tien minuten vanuit een donkere slaapkamer met een verrekijker en een telescoop Clark hebben geobserveerd, alvorens de politie te bellen.