Man op foto niet vermiste Nederlander

Een man die op een foto staat die kort na de tsunamiramp in een Thais ziekenhuis is gemaakt blijkt niet de vermiste Nederlander Andrť van Doorne te zijn. Zoon Stefan van Doorne kwam via het internet de bewuste foto onder ogen, en was ervan overtuigd zijn vader te herkennen. Het TROS-programma Vermist achterhaalde echter dat de man op de foto een Duitse toerist is.

De 63-jarige Van Doorne verbleef ten tijde van de ramp in Khao Lak in Thailand. Hij was op vakantie met zijn vrouw, die nog altijd op intensive care verblijft. Na het zien van de foto werd gedacht dat Van Doorne wellicht aan geheugenverlies zou lijden, en rondzwierf in de buurt van het rampgebied. Bij een speurtocht in Thailand sprak zoon Stefan verschillende mensen die hem vertelden zijn vader levend te hebben gezien. Gisteren werd de familie tijdens een herdenkingsdienst in Den Haag door premier Balkenende en minister Bot nog steun toegezegd bij hun zoektocht.

De foto maakte onderdeel uit van een zogenaamde fotowand in een Thais ziekenhuis, waarop afbeeldingen stonden van personen die in dat ziekenhuis waren opgenomen. Het programma Vermist achterhaalde echter dat de man de Duitse Wolfgang Jšger moet zijn. Jšger is inmiddels teruggekeerd in Duitsland en bevestigde tegenover het programma dat hij inderdaad de man op de foto is.

Vermiste Nederlander blijkt niet de man op de foto
Links Jšger in een Thais ziekenhuis, rechts Van Doorne